Тотоскандал разтърси австралийския футбол. Девет играчи и треньорът на Саутърн старс бяха арестувани във връзка с разследване на уредени мачове в елитната дивизия на щата Виктория.
 
Властите разкриха, че разследването срещу тотосиндиката е започнало през август.  Голяма част от задържаните са британски граждани, които през лятото играят футбол в Австралия. Според полицията синдикатът е разпрострян из цяла Европа.
 
Арестуваните са заплашени от 10 години затвор, ако бъдат признати за виновни. Президентът на Саутърн старс Ерджан Чичек обяви, че няма информация за броят на мачовете, които са разследвани.
 
Според него петима играчи са дошли в мелбърнския клуб от Англия. Те са били предложени от човек, който е обещал спонсорство на клуба. Чичек разкри, че треньорът сам е предложил услугите си на клуба през това лято и не е поискал заплата.
 
През този сезон Саутърн старс е изиграл 21 мача, като в тях е записал 16 загуби и четири равенства. Единствената победа е била с 1:0 над лидера в класирането Норткоут Сити през август.