Бившият германски национал Хайко Херлих ще пропусне дебюта си като треньор на Аугсбург и рестарта на сезона в Бундеслигата заради огромна глупост. 48-годишният специалист пое баварския отбор на 10 март, дни преди спирането на първенството заради пандемията от коронавирус.

В събота той трябваше да дебютира в събота в домакинския мач срещу Волфсбург. На вчерашната си пресконференция, проведена във видео формат, Херлих призна, че няма да води тима си, тъй като е поставен под карантина.

Причината за това е изключително идиотска. Треньорът е напуснал хотела, в който играчите и треньорите на Аугсбург са изолирани. А поводът за нарушаване на правилата на Бундеслигата е, че бившият нападател е посетил магазин, за да си купи паста за зъби.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Направих грешка! Въпреки че спазих всички хигиенни мерки, когато напуснах хотела и посетих съседен магазин, съм поставен под карантина. Не мога да променя това. Знам, че в тази ситуация мога само да бъда сочен като лош пример за обществото. Ще си изтърпя наказанието за издънката. Няма да водя тренировката на отбора в петък, както и няма да съм на пейката по време на мача срещу Волфсбург в събота“, обяви Херлих.

Аугсбург в момента заема 14-о място в класирането на Бундеслигата, като има пет точки аванс пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!