Двубоят 12 кръг на португалското първенство между Беленензеш и Бенфика може да претендира за най-лудия мач за годината във футбола. Срещата беше прекъсната малко след началото на второто полувреме при резултат 7:0 за „орлите“. Причините за това са колкото комични, толкова и неприятни.

Домакините от Беленензеш поискаха отлагане на мача заради 17 играчи, заразени с COVID-19. Клубът от Лисабон не получи одобрение от футболната федерация на страната. Затова треньорът Фелипе Кандидо излезе само с девет играчи на терена за началото на срещата. Двама от тях бяха вратари, като единият трябваше да играе като защитник.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Още в първата минута Едуардо Кау си отбеляза автогол, а след това Бенфика не показа милост и до края на първото полувреме наниза шест попадения. Дарвин Нунес вкара хеттрик. Харис Сеферовичсе разписа два пъти, а Юлиан Вайгъл също беше точен.

На почивката телевизионните камери показаха разплакания президент на домакините Руи Педро Соареш. През паузата явно Беленензеш беше намерил начин да прекрати агонията. На терена излязоха само седем играчи, а скоро след началото на втората част вратарят Жоао Монтейро, който игра като бранител, се оплака от контузия и напусна игрището.

Тъй като правилата не позволяват отбор да продължи със шест футболисти, съдията Мануел Мота прекрати мача.

Все още не е ясно какво ще е решението на федерацията, но за момента Бенфика има присъдени три точки и с актив от 31 т. Заема първото място. Порто е втори с 29, колкото и третият Спортинг (Лисабон). „Драконите“ и „лъвовете“ имат по един мач по-малко. Беленензеш е 16-и с осем точки, на една пред Маритимо и на две пред последния Санта Клара.

Почти веднага след прекратяването на мача на Бенфика другият лисабонски гранд – Спортинг, излезе с официална декларация. В нея мачът с Беленензеш е определен за срамен и по този начин целият португалски футбол е станал за посмешище пред целия свят.