Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Нападателят на Макаби (Петах Тиква) Хабиб Хабибу вкара вероятно най-странния гол в кариерата си. 31-годишният футболист от ЦАР реализира единственото попадение при победата на тима си с 1:0 като гост на Макаби (Нетаня) в мач от 10 кръг на израелското първенство. Голът беше обявен от редица специалисти като най-смешният за тази седмица.

Три минути преди края на срещата играч на тима от Петах Тиква се контузи в наказателното поле на домакините и Хабибу остана да му окаже помощ. Въпреки инцидента, играта не беше спряна. Гостите организираха атака и последва ниско центриране отдясно, вратарят на Макаби (Нетаня) Даниел Амос пропусна топката под тялото си и тя се отправи към Хабибу, който още помагаше на съотборника си. След като видя, че се оказва в голово положение Хабиб Хабибу се обърна и прати топката в празната врата.

„Бог никога не спи. Той ми помогна да вкарам гола. Помагай на другите и Бог ще ти се отблагодари с по-голяма помощ“, коментира Хабибу на профила си в „Туитър“ след края на мача.