Треньорът на Барселона Кике Сетиен е уволнен. Това обяви президентът на каталунците Хосе Мария Бартомеу в ефира на радио „COPE”.

Новината все още не е официално оповестена на клубния сайт на Барса, но най-вероятно това ще стане още днес.Испанският в. „Марса“ публикува репортаж от пристигането на най-вероятния нов треньор на „блаугранас“ на летището в Барселона.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Селекционерът на холандския национален отбор Роналд Куман е заснет на аеропорта. 57-годишният специалист е считан за големия фаворит за мястото на Сетиен и се очаква да стартира преговорите си с Барса.

В договора на Куман с холандската футболна централа има клауза, която му позволява да напусне при пристигането на оферта от Барселона след Евро 2020. Европейското първенство обаче беше отложено за 2021 г. заради пандемията от коронавирус.

Досегашният треньор на каталунците Кике Сетиен си навлече гнева на феновете, след като отборът му първо загуби битката за титлата в Примера дивисион, а след това претърпя срамната загуба с 2:8 от Байерн на четвъртфиналите на Шампионската лига.

Самият Роналд Куман е добре познат на феновете на Барселона. Бившият защитник игра за „блаугранас“ в периода 1989-95 г. и беше част от Дрийм Тийма на Йохан Кройф. През 1992 г. Куман от фаул вкара победния гол за Барса при успеха с 1:0 във финала на КЕШ срещу Сампдория на „Уембли“. Така каталунците за първи път в историята си спечелиха най-силния европейски клубен турнир.