Норвежкото дете-чудо на световния футбол Ерлинг Холанд продължава да чупи рекорди и да записва постижения, които не са били регистрирани дори от големите звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

19-годишният нападател се разписа два пъти за Борусия (Дортмунд) при победата с 2:1 над ПСЖ в първи осминафинал на Шампионската лига. Така Холанд вече има 10 гола в Шампионската лига, като те са реализирани в първите седем мача от турнира в кариерата му.

Никой друг футболист не е достигал до двуцифрен брой попадения в турнира по-бързо от Холанд. До момента рекордът се държеше от Адриано, Роберто Фирмино и Садио Мане, които вкарват първите си 10 гола в Шампионската лига за 11 мача. Симоне Индзаги, Уисам Бен Йедер и Хари Кейн го постигат за 12 срещи.

Освен това норвежецът е едва вторият тийнейджър, преминавал границата от 10 попадения в ШЛ. Преди него само Килиан Мбапе е реализирал двуцифрен брой голове преди навършването на 20 години.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ерлинг Холанд стана първият футболист, който е вкарвал за два различни отбора в Шампионската лига в рамките на един сезон. През есента той беше част от Ред Бул Залцбург и с екипа на австрийския гранд наниза осем попадения.

Холанд вече има 11 гола в първите си седем мача във всички турнири за Борусия (Дортмунд), а това не е правено от нито един играч в досегашната история на Бундеслигата.

Освен това той е първият футболист в историята на „жълто-черните“, който вкарва в дебютните си мачове за тима в Бундеслигата, купата на Германия и Шампионската лига.

Това постижение обаче е още по-внушително, тъй като Холанд се разписва с първите си точни удари при своите дебюти в трите турнира, в които е играл за тима от „Сигнал Идуна Парк“.