Кризата с коронавируса причини доста трудности на световната икономика, но и значително обърка спортния календар. Именно това доведе до изключително любопитната ситуация, при която изпадащ отбор да бъде определен чрез жребий.

Подобно нещо предстои да се случи в израелската втора дивизия, където предстоеше да се изиграе плейоф между Бней Лод и Афула. Загубилият щеше да излети директно в третото ниво на местния футбол, а победителят щеше да участва в допълнителен бараж за оставане.

Оказа се, че пред провеждането на мача има сериозен проблем. И двата отбора имат сериозен брой футболисти, заразени с COVID-19. Затова Израелската футболна федерация реши да излъчи победителя чрез жребий.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Това е безумие! Защо тогава трябва въобще да провеждаме мачове? Не е ли по-добре да играем на ези-тура?, обяви ядосаният треньор на Бней Лод Ники Михаели.

Бней Лод заема предпоследното място в класирането на Втора израелска дивизия с 33 точки, но има два мача по-малко от Афула, който е с 36.

След въвеждането на дузпите като вариант за решаване на победителя от мачове, жребият много рядко се използва във футбола с подобна цел. Вероятно последният известен случай е от Мондиал`90, когато Ейре и Холандия завършват с равни показатели в групата си и трябва да определят кой ще завърши на второ място и кой на трето. Така ще станат ясни съперниците им на осминафиналите. Ирландците печелят жребия и отиват срещу Румъния, която отстраняват след дузпи. "Лалетата" от своя страна се се падат срещу бъдещия световен шампион Германия и отпадат.