Да дебютираш във футбола с гол на 75 години. С това постижение може да се похвали египтянинът Езалдин Бахадер, който е само на крачка от Книгата на рекордите Гинес.

Бахадер записа 90 минути в двубой от третото ниво на египетския футбол. Той дори реализира от дузпа попадението за своя 6 Октомври при равенството 1:1 с Джениус.

Ветеранът вече привлече вниманието на Книгата на рекордите Гинес, чийто представители ще пътуват специално до Египет за следващия му двубой. Така той може да бъде признат за най-възрастния футболист в света. Актуалният рекорд принадлежи на израелеца Исаак Хайик, който през 2019 г. игра като вратар на Ирони Ор Йехуда на 73-годишна възраст.

Бахадер има 4 деца и 6 внуци, а по футбола се увлича още на 6-годишна възраст, когато гони топката по улиците на Кайро. След това обаче изоставя мечтата си и работи като инженер.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В началото на 2020 г. той е поканен на пробен период в 6 октомври, като се подлага на строг хранителен и тренировъчен режим и в крайна сметка печели доверието на ръководството и получава договор до края на сезона.