Бившият футболист на Ювентус Масимо Карера уби две момичета в новогодишната нощ. 46-годишният защитник на "старата госпожа" от близкото минало отне живота на 23-годишни момичета в автомобилна катастрофа по пътя за Венеция. При тежкия пътен инцидент са ранени още 11 човека, сред които малко момиче, което може да загуби едната си ръка.

Карера няма предварителната вина. Момичетата са пътували, когато са пометени от автомобил и следва верижна катастрофа.

Когато ранените започват да се измъкват от автомобилите, върху потрошените коли връхлита мерцедес, който е управляван от бившия футболист на Ювентус. Той не успява да забележи катастрофата и да реагира заради гъста мъгла и угасените светлини на ударилите се автомобили.

Масимо помита двете момичета, които току що са се измъкнали от форда си. Едното умира на място, а другото губи живота си в болницата. Съпругата на Карера, която се е возила на мястото до шофьора, също е пострадала и се е наложила ампутация на част от три от пръстите на едната й ръка.

Бившият футболист има един мач за националния отбор на Италия пресз 1991-а. В кариерата си е играл още за Пескара, Бари, Аталанта, Наполи, Тревизо и др./БЛИЦ