Трагична вест долетя от Швеция. Вратарят на АИК Стокхолм Иван Турина е бил открит мъртъв. От клуба официално съобщиха за смъртта на 32-годишния хърватски страж. В четвъртък сутринта тялото му е било открито безжизнено в апартамента му, който се намира в северната част на Стокхолм.

"Мога да потвърдя, че Иван Турина е мъртъв. За момента няма информация, че е било извършено престъпление", заяви представител на полицията.

Вратарят oставя жена и две дъщери.

Турина носи екипа на АИК от 2010 година, като има изиграни 65 мача в шампионата на Швеция.

БЛИЦ припомня, че през есента на 2010-а хърватинът пази вратата на шведите в мачовете с "Левски" от Лига Европа. Двубоят в Стокхолм завърши 0:0, след което "сините" биха с 2:1 на реванша в София и влязоха в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Попаденията във вратата на Турина на 26 август 2010 година вкараха Даниел Младенов и Гара Дембеле. Гостите от Стокхолм поведоха в резултата на "Герена" с гол на Мохамед Бангура в 11-ата минута. След почивката обаче избраниците на Ясен Петров изригнаха за 2 минути и с попадения на Даниел Младенов в 49-ата и на Гара Дембеле в 51-ата стигнаха до пълния обрат и ликуваха след последния съдийски сигнал, докато Иван Турина и компания си тръгнаха победени.

turina.jpg