Съотборникът на Димитър Велковски в Серкъл Брюж беше диагностициран с болестта, през която премина и Стилиян Петров, по време на медицински преглед преди началото на сезон 2016/2017. Ван Дам се бори повече от пет години, но преди часове си отиде от този свят.

Съпругата на вратаря съобщи тъжната новина със сърцераздирителна публикация в "Инстаграм". 

"Нашият скъп съпруг и татко замина за последния си мач снощи, който вече не може да бъде спечелен", пише Киана Добелер. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Ти ни напусна много бавно, но го направи отново по свой собствен начин... много силен. Воюва като лъв. Толкова сме благодарни за това, което направи. Пример за мнозина. Накара ме да осъзная, че няма такова нещо като отказване, дори ако имаше само един малък проблясък за успех, отново и отново преодоляваше проблемите и болките", добавя жената на Ван Дам, която му роди дъщеря Камил през май миналата година.

Серкъл Брюж публикува изявление след ужасната новина. 

"С голяма тъга съобщаваме, че нашият приятел и съотборник Мигел ван Дам води дългата си и несправедлива битка срещу левкемията. Думите не са достатъчни, за да опишем какво чувстваме, въпреки че знаехме, че нещата не вървят добре от известно време. Днес е изключително труден ден в почти 123-годишната история на Серкъл Брюж. Нашите мисли са на първо място със съпругата му Киана, дъщеря им Камил, родителите на Мигел, сестра му Франческа, но също така и с многобройните му приятели. Мигел, твоето постоянство и сила да се справяш с трудностите отново и отново бяха възхитителни. Ти си пример за позитивизъм, упоритост и борбеност. Източник на вдъхновение за всеки, който се бори. Завинаги в нашето зелено-черно сърце", написаха от белгийския клуб, където трети сезон играе Димитър Велковски.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KYANA (@kyanadobbelaere)