Световните информационни агенции обявиха имената на всички пострадали играчи на Аланияспор при катастрофата, отнела живота на чешкия национал Йозеф Шурал. Появиха се и снимки от мястото на инцидента. На тях се вижда, че страничната врата на буса е откъсната вследствие на удара.

28-годишният Шурал оставя жена и две деца, по-малкото от тях се е родило само преди два месеца. Той е откаран в болницата със сериозни фрактури на главата и тялото.

В първоначалните информации се съобщаваше, че още шестима играчи на Аланияспор са настанени в болница след катастрофата. Един от тях е английският защитник Стивън Коулкър, който има един мач и един гол за националния отбор на „трите лъва“.

Другите са бившият нападател на Нюкасъл Папис Сисе, анголският национал Джалма Кампош, бразилеците Баяно и Велинтон, както и ганаецът Исаак Сакей.

Фаталният инцидент се е случил при завръщането на Аланияспор от мача с Кайзериспор (1:1). Играчите са пътували в микробус, който е катастрофирал на пътя Анталия-Алания, на пет километра от центъра на град Динек.

Разстоянието от Кайзери до Алания e 595 км и обикновено се взима за седем часа. Президентът на Аланияспор Хасан Чавушоглу разкри причината за катастрофата.

„Според информацията, която получих от полицията, шофьорът на буса е заспал зад волана. Това е причината за катастрофата. Пътували са двама шофьори и двамата са били заспали“, обяви Чавушоглу. 

Турските медии съобщават, че виновният водач вече е задържан.