Британското издание “Телеграф” изготви класация на стоте най-значими събития във Висшата лига за сезона. Трансферът на Бербатов е разгледан с негативна оценка и се акцентира на начина, по който Митко напусна Тотнъм. 

“Наставникът на английския шампион Сър Алекс Фъргюсън бе обявил, че е подписал с капитана на българския национален отбор за 20 милиона паунда, а президентът на Тотнъм Даниел Леви нарече шотландеца „арогантен” и докладва Юнайтед на ФА. В последния ден от трансферния прозорец Фъргюсън все пак взе Бербатов за 31 милиона, въпреки че Тотнъм вече бяха приели оферта на Манчестър Сити на стойност 34 милиона паунда”, пише изданието.

В челото на класацията е Манчестър Сити, който се сдоби с арабски собственици, които опитаха да купят Марио Гомес, Давид Вия, Димитър Бербатов и Кака, но се задоволиха само с Робиньо. Второто място е наречено “Футболно убийство” - полуфиналният реванш от ШЛ между Челси и Барселона, след който испанците се класираха на финал с късен гол на Иниеста, а лондончани искаха четири дузпи./БЛИЦ