Трансферът на бразилския национал Неймар от Сантос в Барселона миналото лято може да се окаже най-скъпият в историята на футбола, след като каталунците са платили далеч по-голяма сума от официално обявената.

Според мадридското издание El Mundo разходите на Барселона по привличането на 21-годишната бразилска звезда достигат 95 милиона евро, което е с 38 милиона повече от официално обявените от каталунците пари.

Испанският шампион е сключил редица допълнителни споразумения с мениджърите на нападателя. Тези договори са за допълнителни плащания, комисионни и хонорари извън официалното декларираните 57 милиона евро за сделката.

Ако споменатата сума от 95 милиона евро се окаже вярна, Неймар може да се окаже най-скъпият трансфер в историята на футбола. За трансфера на Гарет Бейл от Тотнъм в Реал (Мадрид) миналото лято се споменават суми между 91 и 100 милиона евро. "Кралският клуб" обяви официално, че трансферът е за 91 милиона евро, а в медиите непрекъснато се пише, че става въпрос за 100 милиона евро.

Трансферът на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед в „кралския клуб” през 2009 година официално пък е обявен за 94 милиона евро.