Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони се обърна към ФИФА с искане да бъде обяснено, как е бил назначен рефера на мача срещу Франция (1:1) в Париж снощи. Както е известно съдията Мартин Хансон подмина очевадна игра с ръка на Тиери Анри при изравнителния гол на Франция в добавеното време, който класира "петлите" на световните финали. Легендарният италиански треньор съзря и друг съмнителен факт. Воденият от него отбор бе единствения непоставен отбор в плейофите, който гостува във мача реванш. Ето какво заяви самият той на специална пресконференциа в Дъблин днес:

"Всички видяха какво се случи на терена. Искам само от ФИФА да обяснят как избраха рефера за този толкова важен мач. За сблъсък на такова ниво е необходим доказан рефер".
" Искам да дам един съвет на ФИФА, за в бъдеще да бъдат променени правилата за плейофите. След края на 90-те минути на втория мач, да бъдат отменени продълженията. Препоръчвам да се преминава направо към дузпи. Вече промениха  веднъж правилата спрямо нас. Бяхме единственият непоставен отбор, който гостува в реванша. Защо?"

Трапатони коментира и възможността мачът да бъде преигран.
" Знам че е невъзможно това да стане. Просто ситуацията трябва да даде възможност на отговорните лица да премислят нещата и подобни грешки да не бъдат допускани в бъдеще", завърши 70- годишният легендарен треньор./ БЛИЦ