Джовани Трапатони разкритикува стила, който актуалният наставник на Байерн и бъдещ мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола налага в отборите. 77-годишният италиански специалист, който в момента е начело на отбора на Ватикана, не мисли скоро да приключва с треньорската си кариера.

„В мен бие сърце на 20-годишен. Само в паспорта пише, че съм в напреднала възраст. Благодаря на Бог, че съм здрав. Липсва ми тревата, терена. Бих работил още много като треньор и ако ми се удаде възможност, ще я сграбча. Целият свят на футбола е в главата ми”, сподели Трапатони в интервю за Sport Bild. Той работи и като анализатор за италианската държавна телевизия Rai.

„Това, което виждам в момента във футболния свят, се отнася и за Байерн. Твърде много владеене на топката. Тик-так, тик-так, тук, тук, тук. Там и тук и едва след 27 минути е отправен първият удар. Твърде малко ефективност. Човек трябва да играе с по-голяма решителност напред. В средата има една врата, а халфовете връщат топката назад. Това не ми харесва”, заяви италианецът за стила, налаган от Гуардиола в Байерн.

„Преди 30 години имаше един швед в Милан – Нилс Лидхолм. Той започна с постоянно притежание на топката. Футболът е цак, цак, удар и гол. Това с притежанието на топката не е нищо ново, а при Пеп е екстремно”, завършва Трапатони.