Селекционерът на националния отбор на Ейре Джовани Трапатони заяви, че равенството в София ще бъде добър резултат. Двата тима се изправят един срещу друг в световна квалификация на стадион “Васил Левски” в събота от 20,30 часа.

„Ние просто не можем да загубим. Равенството ще е добър резултат”, каза Трапатони пред „Айриш Индипендънт”.

„Мачът с България е много важен за класирането. Те са един от силните отбори в нашата група. Това може да е последният им шанс да мислят за класиране на Световното, сигурен съм, че това ще е най-трудният мач от квалификациите,” добави италианският специалист. „Всеки двубой е като финал, защото има цената на три точки. Ние имаме добър аванс, но не можем да си позволим да мислим, че сме се класирали”, завърши Трапатони.

Ветеранът Дийн Кийли напусна лагера на „зелените”, тъй като не игра в контролата с Нигерия и Трапатони ще трябва да повика нов резервен вратар. Той вероятно ще избира между Джо Мърфи и Колин Дойл.

Днес ще стане ясно какво е състоянието на защитника Кевин Фоули, който получи травма в двубоя с Нигерия. Другите двама контузени – Дарън Гибсън и Кейлъб Фоулън почти сигурно ще се възстановят до събота.

За решителната световна квалификация срещу България италианският специалист ще заложи на защитника на Манчестър Юнайтед Джон О’Шей от дясната страна на отбраната. Футболистът бе използван основно като вътрешен халф в националния отбор, но рокадата се налага заради включването на летящото крило на Манчестър Сити Мартин Петров, пише още изданието./БЛИЦ