Всички клубове от Висшата лига са получили протокол в размер на 7 страници, в който детайлно се обясняват предпазните мерки, при които отборите ще подновят груповите тренировки.

Някой отбори като Арсенал и Тотнъм вече отвориха базите си и играчите тренират разделени, но в средата на май трябва да рестартират и груповите занимания.

От документа става ясно, че футболистите ще трябва да носят маски през цялото време на тренировъчното игрище. 48 часа преди подновяването на груповите занимания всички играчи и треньори ще бъдат тествани за COVID-19, както и за потенциални респираторни проблеми. Цялата екипировка, флагчетата на корнерите, конусите и вратите ще бъдат дезинфекцирани преди и след всяка тренировка.

Играчите ще паркират автомобилите си през три места. Масажи няма да се правят, освен ако не са предписани от клубния лекар. В началото футболистите ще се събират на малки групи от по петима и така ще тренират 75 минути, след което ще имат 1/4 час почивка. Плюенето на тренировъчното игрище е абсолютно забранено, а играчите ще могат да ходят до тоалетна само в съответната сграда на базата.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!