Бившият национален селекционер на Франция Раймон Доменек заяви, че с удоволствие би обесил звездата на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери. Специалистът бе отстранен от поста след световното в ЮАР през 2010 година, но явно още не е преживял времето, в което бе начело на отбора.


Доменек отправи остри критики към някои от водещите футболисти на Франция, наричайки Рибери - примадона, а Самир Насри – егоист. Според бившият селекционер нападателят Никола Анелка е човекът, който убил колектива.


Във Франция бяха публикувани мемоарите на Доменек със заглавие "Напълно сам", където специалистът споделя много от преживяното като селекционер на “петлите”.


"Рибери не спираше да трови атмосферата със своето поведение на докачлива примадона. Когато аз исках да му благодаря, той си дръпна ръката и ми каза да не го докосвам. С удоволствие бих го обесил заради всичко, което направи. Опитен футболист от Евро 2008 ме предупреди за Рибери, а аз му дадох ключа. Какъв идиот съм бил", споделя Доменек.


"Никола Анелка е централен нападател от високо ниво. Но той уби колектива. След загубата от Мексико (0:2) една случка ми отвори очите - Галас и Анелка се шегуваха след мача. Бях изпаднал в несвяст. Карим Бензема е арогантен, а Самир Насри е егоист, който мисли само за себе си. Благодарих на Лилиян Тюрам за почтеността, към него изпитвам респект. С него си говорихме за младите футболисти и той ми каза: "Слушай, тренер, те са едни малки задници. Зидан доказа своя авторитет като лидер. Никой не може да заеме мястото на Зидан. Той беше не само изключителен футболист на терена, но и голям лидер", казва още Доменек в книгата си.