Тази вечер Динамо (Киев) ще се изправи срещу Партизан Белград във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Мачът ще се проведе на неутрален терен в Полша, като сръбските фенове няма да бъдат допуснати на стадиона.

Треньорът на украинския гранд, Александър Шовковски, отправи остри критики към "гробарите" заради участието им в приятелски футболен турнир в Москва. Шовковски категорично заяви, че е недопустимо да се изразява подкрепа за Русия в спортен, политически или културен план, особено в момент, когато Украйна преминава през един от най-трудните си периоди в историята си.

"Украйна преживява един от най-трудните си моменти в своята история. Борим се за оцеляването си. Заради това Динамо Киев заклеймява всеки един отбор, който подкрепя агресията на Русия. Партизан взе участие на футболен турнир в Москва и по този начин легитимира войната. Готови сме да победим по честен и спортен начин всеки опонент. Така доказваме европейския дух на украинския спорт," каза Шовковски в изявление, публикувано в социалните мрежи на клуба.

Въпреки политическия контекст, на терена ще се разиграе важен двубой. Динамо Киев ще трябва да покаже своите умения и дух срещу един силен противник. Очаква се мачът да бъде оспорван и напрегнат, с много емоции и на двата фронта.