Новият мениджър на Уест Хям Славен Билич бе обвинен, че се вживява като Жозе Моуриньо. Изказването направи треньорът на андорския тим Лузитанос Хари Роура след мача между двата отбора снощи.

„Чуковете” спечелиха с 3:0 на своя „Ъптън Парк” първия двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа.
 
Повод за атаката на Роура стана отсъствието на Билич от треньорската скамейка. Хърватинът, за когото това бе дебютен официален мач начело на Уест Хям, предпочете да гледа двубоя от ложите. Вместо него долу на пейката бе един от треньорите на Академията на „чуковете” – Тери Уестли.
 
"Билич показа липса на уважение, отказвайки да седне на скамейката. Натъжавам се, че в страната, в която е измислен феърплея, може да се случи подобно нещо. Предполагаем, че за него нашият отбор не е толкова важен, че да присъства на скамейката. Вероятно той спечелил много титли, а може би си е мислел, че е Специалния. Славен Билич, Специалния, трябва да дойде в Андора", заяви засегнатият Роура на пресконференцията след мача.
 
В отговор Уестли защити Билич и заяви, че той е подходил сериозно към мача, говорил е с играчите в съблекалнята, но не е било необходимо да бъде на скамейката. Хърватинът няма да присъства на реванша в Андора другия четвъртък.
 
При победата си снощи Уест Хям бе с много млади футболисти, но въпреки това тимът нямаше проблем срещу скромните андорци.