Неприятен инцидент се разиграл след срещата между участника в Лига Европа - Шахтьор Караганди и Ордобаси, завършшил 3:0. Медиите в Казахстан съобщават, че треньорът на Шахтьор Виктор Кумиков нахлул в автобуса на съперника и започнал да удря своя колега Виктор Пасулко – старши треньор на Ордабаси.

„Стоях си на първата седалка, очаквах автобусът всеки момент да потегли. В този момент Кумиков влетя вътре, и без всякакво предупреждение ме удари в лицето. Не го разбрах добре, но каза нещо от рода - „Ако кажеш още нещо за моя отбор, ще те довърша“. А аз не бях казал почти нищо за Шахтьор. Помолиха ме да коментирам дали играят различно в първенството, и в Лига Европа, и аз казах, че не мисля – залагат на чистене в аут, ъглови удари, статични положения – с нищо не ме изненадаха. Но само това казах", разказва Пасулко.

„Шокиран съм от тази постъпка. Никога не съм срещал подобно нещо – един треньор да се разправя с друг посредством юмруци. Той обаче от самото начало се държеше странно – не ми подаде ръка и преди мача, както и след него,“ обясни още треньорът на Ордобаси.

„Да не забравяме, че този човек представя Казахстан в Европа. Днес удари треньор в първенството, а какво ще стане, ако утре удари някого в чужбина?! Цял живот съм във футбола, но такова нещо не съм виждал. А дори не знам какво го предизвика. Не знам, може да е бил пиян. Сега, когато разберат хората, всички ще се присмиват на Казахстан. Все едно сме в 17-ти век. Това е футбол, а не бой без правила,“ завърши пострадалият Виктор Пасулко.