През миналата година тимът му се бореше за оцеляване, а в момента Фрайбург е на трето място в класирането. Само на една точка от втория Байерн и на две зад лидера Борусия (Мьонхенгладбах).

Въпреки успешния старт на шампионата, треньорът Кристиан Щрайх се радва на изключително спокойствие и малцина му обръщат внимание. Дори и феновете на отбора.

В събота вечерта, малко след 19:00 часа, 54-годишният специалист напусна „Шварцвалд Щадион“ бутайки велосипед. Той се промъкна между запалянковците и това на никого не направи впечатление, въпреки че само малко преди това тимът беше победил РазенБалшпорт (Лайпциг) с 2:1.

След това Щрайх се качи на колелото и се прибра вкъщи. И ако след домакински мач това може да се приеме като за нещо нормално, то трябва да се знае, че треньорът взима велосипеда си и при гостуванията на Фрайбург. Той върти педалите преди срещите, тъй като по този начин сваля напрежението.

Целият състав на Фрайбург е оценен на 135 милиона евро, но въпреки това води битка за предно класиране с гранда Байерн, чийто играчи струват 882 милиона. Разликата е около 6,5 пъти. Сравнението между двата клуба е подобно на състезание между Порше и велосипед.

„Въобще не ме интересува класирането в момента. Обръщам внимание на дъното на таблицата, тъй като там борбата повече ме вълнува. Все пак нашата цел е да останем в Бундеслигата“, обяви Щрайх.

Кристиан Щрайх има право в тези разсъждения, тъй като знае с какви отбори до момента игра тимът му. От началото на сезона Фрайбург записа пет победи. Като изключим тази срещу РазенБалшпорт (Лайпциг), другите бяха срещу отбори от долната половина на класирането – Майнц, Падерборн, Хофенхайм и Фортуна (Дюселдорф).

Освен това отборът на Щрайх направи равенства с предпоследния Аугсбург и с Борусия (Дортмунд). Двете загуби пък бяха регистрирани също срещу непретенциозни съперници от дъното на класирането – Кьолн и Унион (Берлин).

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ