Последният в класирането на Бундеслигата Шалке 04 назначи Томас Райс за треньор на отбора. Срокът на договора не беше оповестен официално. 49-годишният специалист заменя на поста уволнения вчера за лоши резултати Франк Крамер.

Любопитното е, че на 12 септември Райс беше освободен Бохум именно заради слабия старт на сезона в германския елит. Бохум загуби първите си шест мача и имаше голова разлика -14, което е най-слабият старт в историята на Бундеслигата.

Томас Райс беше начело на тима от „Воновия-Рурщадион“ в продължение на три години, като през в края на миналия сезон успя да върне Бохум в елита след 13-годишна пауза.

Преди да застане начело на отбора през 2019 г. Райс нямаше опит като старши треньор в мъжки тим в Германия. Беше работил само в женските и младежките формации на Бохум и Волфсбург.

Дебютът на Томас Райс като треньор на Шалке 04 ще бъде в неделя, когато „кралскосините“ приемат Фрайбург. Закъсалият гранд от Гелзенкирхен е на последното 16-о място в класирането на Бундеслигата с шест точки, докато Фрайбург е трети с 21 т.