Беларуският треньор на Кубан Леонид Кучук се изгаври с капитана на българския национален отбор Ивелин Попов при равенството 2:2 на тима от Краснодар като гост на Спартак (Москва) в мач от 22 кръг на руската Премиер лига.
 
Кучук остави Попов резерва и го пусна в игра в 71-ата минута на мястото на Араз Озбилиз при резултат 2:1 в полза на Кубан. Във втората минута на добавеното време (резултатът вече беше 2:2) българинът беше заменен от Артур Тлисов. Минута след това съдията Максим Лаюшкин, който беше дал три допълнителни минути, свири край на мача.
 
Според информациите от Русия българинът не е получил контузия, тъй като при излизането си от терена видимо не е показвал болка и дори се е усмихвал. Много вероятно Кучук да не е останал доволен от показаното от Попов за 20 минути на терена. Въпреки това смяната в добавеното време на футболист, появил се в игра като резерва, не е често явление и решението на беларусина се приема за странно.
 
Спартак поведе в резултата в 23-ата минута, когато Шарл Каборе си вкара автогол. В 56-ата Озбилиз изравни за Кубан, а седем минути по-късно гостите вкараха втори гол чрез Георге Букур, който се освободи от Кирил Комбаров и прати топката в далечния ъгъл на вратата на Сергей Песяков. В 82-ата минута Хосе Хурадо изравни за московчани.
 
Със спечелената точка Спартак остана на седмо място в класирането с 37 точки. Кубан е със същия точков актив, но е на шест позиция. Петият Динамо (Москва) също е с 37 точки.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 22КРЪГ
От 30 март
Рубин – Локомотив (Москва) 2:0
Криля советов – Мордовия 0:2
Динамо (Москва) – Ростов 1:0
От 31 март
Волга - Амкар 1:1
Краснодар - Анжи 4:0
Терек - Зенит 0:3
Спартак (Москва) - Кубан 2:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 1 април: Алания – ЦСКА (Москва)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЦСКА (МОСКВА) 49, 2.Зенит 44, 3.Анжи 42, 4.Рубин 38, 5.Динамо (Москва) 37 и др.