Кондиционният треньор на ЦСКА Роко Перота помага на Валери Божинов да си уреди трансфер в Италия, съобщава сайта "itasportpress.it”. Според изданието именно Перота е гарантирал пред ръководството на Торино, че Валери е във форма и ще свърши работа на клуба.

Изданието разкрива, че ръководството на първодивизионния клуб все още се колебае между българина и Витор Барето. Предимството на Божинов е, че е по-евитни, но торинци се притесняват в каква форма е. Перота, който е бивш треньор в клуба, обаче ги успокоил, че нашият нападател не е забравил как се играе футбол и че сравнително бързо ще е готов за игра. Той похвалил Валери, като споменал, че функционалното му състояние е много добро и няма да се налага да тренира на сухо, за да влезе в час.

След получената информация от Перота шефовете на Торино вече са готови да платят на Спортинг исканите за нападателя 3 млн. евро. Това ще е втория престой на Валери в северноиталианския град, след като преди години носеше екипа на Ювентус, когато отбора бе изхвърлен в Серия Б.