Седмият в Бундеслигата Хофенхайм уволни треньора Алфред Схрьодер. 47-годишният холандец пое отбора през миналото лято и подписа договор до 2022 г. Заедно с него си тръгва и брат му Дирк, който беше помощник-треньор.

В оставащите четири мача до края на сезона Хофенхайм ще бъде воден цял щаб. Към досегашните асистенти на Схрьодер – Матиас Калтенбах, Михаел Рехен и Тимо Грос, ще се присъединят треньорите от школата Марсел Рап и Кай Хердинг.

„От самото начало знаех, че Хофенхайм ще е трудно предизвикателство. Работех с огромно удоволствие и благодаря на клуба за предоставения шанс в Бундеслигата. За съжаление с управата не постигнахме съгласие относно бъдещите цели и начин на развитие на отбора. Тези неща често се случват във футбола“, обясни холандският специалист.

Под ръководството на Алфред Схрьодер Хофенхайм записа 12 победи, седем равенства и 11 загуби в 30 мача от началото на сезона, а в момента е на седмо място с 41 точки, на две от зона Лига Европа. В купата на Германия тимът от „ПреЗеро Арена“ отпадна от Байерн на осминафиналите.

„Алфред стабилизира отбора след треньорската смяна, която осъществихме през лятото и утвърди Хофенхайм като част от първата половина на класирането. При това в сезон, който влиза в историята на Бундеслигата като един от най-необикновените, при това не само заради кризата с коронавируса“, обяви изпълнителният директор д-р Петер Гьорлих.