Душан Байевич напусна треньорския пост на АЕК за трети път в кариерата си заради поредицата от слаби резултати и недоволството на феновете.
 
62-годишният специалист взе решението след вчерашната загуба с 1:3 от новака Олимпиакос Волос, резултат оставил на 13-о място в класирането на гръцката Суперлига с актив от 4 точки за 4 изиграни мача.
 
Бесните фенове на тима замеряха Байевич с различни предмети, сред които и откъртена седалка. От клуба обявиха, че до назначаването на нов треньор начело на отбора ще застане бившият албански национал Бледар Кола. В четвъртък АЕК гостува на Зенит в Лига Европа.
 
С кариерата си на играч Байенич минава за легенда на АЕК, след като спечели с клуба две шампионски титли и купата на страната в периода 1977-81 г. Като треньор на “жълто-черните” той изведе клуба до 4 титли и една купа.
 
Той се завърна начело на тима през миналия сезон, класира отбора на четвърто място и спечели място в Лига Европа. Феновете обаче вече не го обичат, тъй като преди 14 години напусна АЕК и пое Олимпиакос.
 
През януари 1997 г. при домакинството на АЕК срещу Олимпиакос, той бе посрещнат от феновете с канонада от портокали, яйца и кофички от кисело мляко. Привържениците на “жълто-черните” дори отпечатаха фалшиви пари с образа на Байевич.
 
През това лято феновете нападната специалиста при загубата от втородивизионния Калитея в контролна среща, който бе част от предсезонната подготовка на тима./БЛИЦ