Треньорът на египетския Ал Ахли Мануел Жозе обяви, че може да напусне клуба заради сцените с насилие на стадиона в Порт Саид, избухнали при гостуването на тима от Кайро на Ал Масри и довели до смъртта на поне 74 души.
 
“В момента съм добре, но не бе такава ситуацията на стадиона. Не можех да стигна до съблекалнята в мелето. Бях ритан и блъскан, а след това ме избутаха извън стадиона. Видях мнозина да получават медицинска помощ, хора умираха. Някои от феновете умряха в нашата съблекалня, където търсеха спасение”, разкри Мануел Жозе.
 
“Играчите от отбора ми са добре. Бяхме откарани с военни самолети до Кайро. Не съм сигурен за бъдещето си в Ал Ахли. Трябва да помисля за собствената си сигурност, за живота си. Тук няма нормални условия”, сподели специалистът.
 
Както е известно, инцидентите в Порт Саид доведоха до политическа криза в страта. Бе свикано извънредно събрание на министерския съвет. Вътрешният министър Мохамед Ибрахим уволни директора по сигурността в Порт Саид Есак Семак. Армейски части бяха разположени в града, за да гарантират сигурността и спокойствието.