Треньорът на Аякс Ерик тен Хааг направи изказване, което беше също толкова изумително, колкото и сензационната победа на тима му с 4:1 като гост на Реал (Мадрид) в осминафинален реванш от Шампионската лига. По този начин носителят на трофея за последните три години беше детрониран. Тен Хаг отсече, че Аякс иска да спечели титлата от Шампионската лига през този сезон.

„Бяхме много близо до съвършенството в този мач. С оглед на двете срещи с Реал (Мадрид), ние определено заслужаваме повече да сме на четвъртфиналите. Много ми хареса да гледам отстрани играта на отбора си“, обяви Тен Хаг пред сайта на УЕФА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Да не забравяме, че започнахме от квалификационните кръгове, но продължаваме да се борим за три трофея. Искаме да ги спечелим и трите. Не мога да повляя на жребия и въобще не мисля за това. Всички възможни съперници са големи клубове. Реал (Мадрид) обаче също беше такъв“, допълни треньорът на Аякс.

Грандът от Амстердам наистина продължава битката на три фронта, но за момента най-големи изглеждат шансовете му за Купата на Холандия. Аякс се класира за финала на турнира, където на 5 май ще се изправи в ролята на фаворит срещу Вилем II. В Ередивизи тимът на Ерик тен Хаг е на второ място и изостава на пет точки от лидера ПСВ Айндховен. Тимът от "Йохан  Кройф Арена" обаче има мач по-малко, а на 31 март предстои директен двубой с "филипсите" в Амстердам. ПСВ Айндховен е без загуба в шампионата от 2 декември 2018 г., когато отстъпи на Фейенорд.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ