Треньорът на Байерн Ханзи Флик потвърди, че най-вероятно ще поеме националния отбор на Германия и ще замести Йоахим Льов след Европейското първенство.

“Ясно е, че съм говорил с Германския футболен съюз. Всички знаят какво чувствам по отношение на националния отбор. Все още трябва да се уредят някои неща. Става въпрос за малки неща. Ако те бъдат оправени, бързо можем да обявим новината. Сега обаче фокусът ми е върху мача с Аугсбург", започна Флик преди преди последния си мач начео на баварците в Бундеслигата. 

"Дали съм имал разочарования през сезона? Да, две неща. Отпадането за Купата на Германия от Холщайн Кил, както и четвъртфинала в Шампионската лига срещу ПСЖ. Тогава изиграхме фантастичен мач у дома, въпреки че някои играчи липсваха. Отборът показа своето качество, но за съжаление това не беше достатъчно. Това беше голямо разочарование”, добави Флик, чието име бе свързвано с Барселона, Ювентус и Тотнъм, но е решил да води Бундестима с договор до 2024 година и заплата от 5 милиона евро на година.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА