Старши треньорът на финалиста в Лига Европа Спортинг (Брага) Домингош Пасиенсия ще бъде начело от следващия сезон на един от португалските грандове Спортинг (Лисабон). Новината бе потвърдена от президента на тима от Брага Антонио Салвадор.

"Домингош е много голям треньор. За двете години, в които работи при нас го доказа. Пожелавам му много успех сега като наставник на Спортинг, където ще бъде през новия сезон", сподели Салвадор след загубата с 0:1 от Порто във финала на Лига Европа снощи в Дъблин.

В същото време самият Пасиенсия заяви след загубения финал, че е горд от своите футболисти. “Изключително съм горд с моите футболисти, защото те дадоха всичко от себе си, за да стигнем до тук и да изглеждаме реален претендент за европейско отличие. Имахме уникални моменти до тук. И тези момчета направиха една прекрасна история за Брага”, сподели Пасиенсия.

“Този отбор ще продължи да се развива и надгражда, ще продължи да дърпа португалския футбол напред. Доста футболисти, които играха днес с червения екип, ще направят още по-сериозна кариера. Някои от тях още това лято ще се присъединят към по-славни клубове, някои от които загубиха от нас”, допълни 42-годишният наставник.

Пасиенсия започва кариерата си като треньор на втория тим на Порто, а през 2006 година застава начело на Униао Лейрия. Един сезон по-късно поема Академика (Коимбра), а през 2009 година пристига в Брага. /БЛИЦ