Треньорът на българския нападател Валери Домовчийски в Херта Люсиен Фавър е сочен за най-вероятния наставник на Байерн от лятото, твърди в. “Билд”. Юп Хайнкес, който вчера наследи уволнения Юрген Клинсман, ще бъде начело на тима само до края на сезона.

Швейцарецът отговаря на всички изисквания на баварците – може да работи с млади футболисти и да озаптява разглезени звезди като Марко Пантелич.
 
Фавър има и необходимия опит. Двукратен шампион е на Швейцария като треньор на Цюрих и притежава отлични тактически познания. Това баварците усетиха на гърба си при загубата с 1:2 на “Олимпиащадион” през този сезон.
 
Освен това специалистът се познава добре и с президента на Байерн Карл-Хайнц Румениге, тъй като двамата играха заедно в Сервет в периода 1987-89 г.
 
Генералният мениджър на баварците Ули Хьонес твърди, че клубът няма интерес към Фавър, тъй като той има договор с Херта до лятото на 2011 г. Всички в Германия обаче знаят, че щом Байерн поиска някой играч или треньор от местното първенство, той го получава./БЛИЦ