Треньорът на Гремио Ренато Гаучо повиши напрежението преди финала на Световното клубно първенство. Той заяви, че във времето си на активен футболист е бил по-добър от Кристиано Роналдо. Причината е, че португалецът малко допринася за тима си, когато играта извън наказателното поле на противника. Реал (Мадрид) и Гремио излизат във финала на турнира днес от 19:00 часа.

55-годишният бивш бразилски национал беше считан за едно от най-добрите крила в края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ век. Бившият треньор на „селесао“ Луис Фелипе Сколари сравнява играта му с тези на Кристиано Роналдо и Зико.

„Мисля, че бях по-добър футболист от Кристиано. Португалецът няма голямо влияние върху играта, когато топката не е в наказателното поле. От друга страна не мога да се сравнявам със Зинедин Зидан, тъй като играехме на различни позиции. Той е световен шампион, а аз не съм. Бих искал да имам спокойствието на французина. Мисля, че той е добър треньор и ще става още по-добър. Бих се радвал да имам отбор като неговия. Реал (Мадрид) е фаворит във финала, но ние не сме дошли на турнира за барбекю“, заяви Ренато Гаучо.