Треньорът на българския национал Иван Иванов в швейцарския шампион Базел Мурат Якин също попадна сред спряганите имена за бъдещ мениджър на Тотнъм, който се раздели по взаимно съгласие с португалеца Анре Вияш-Боаш в началото на седмицата.

През миналия сезон 39-годишният специалист изведе Базел до шампионската титла в Швейцария и полуфиналите на Лига Европа. През тази кампания обаче швейцарският гранд не успя да прескочи груповата фаза на Шампионската лига, въпреки че постигна две победи над Челси – 2:1 в Лондон и 1:0 на „Санкт Якоб Парк”.

Според слуховете в швейцарските медии „шпорите” вече са се свързали с Якин за преговори, но тези информации бяха категорично оправдани от Базел. „Няма никакъв контакт между клубовете”, заяви президентът на швейцарския шампион Бернхард Хойслер.

Интерес към Мурат Якин проявява и Лацио, който е съперник на българския шампион Лудогорец за 1/16-финалите на турнира Лига Европа.

Самият треньор, който е в почивка след края на есенния дял в швейцарската Суперлига, засега отрича каквито и да е било разговори с други клубове. „Наслаждавам се на празничните дни. Не са ме търсили нито от Лацио, нито от Тотнъм”, коментира лаконично Якин.

Както вече стана ясно, временно начело на "шпорите" ще бъде легендата на клуба Тим Шерууд, който досега бе на ръководен пост. За заместници на Андре Вияш-Боаш се спрягат още редица имена, сред които Марадона, Юрген Клинсман, Фабио Капело и др., а според "Дейли Мейл" фаворит за нов мениджър на Тотнъм е датчанинът Михаел Лаудруп, който в момента води Суонзи.