Бившият турски национал Тайфун Коркут е пред уволнение от германския Хановер. Ръководството на клуба не е доволно представянето на тима, който няма победа в първенството от 16 декември (2:0 над Аугсбург) и се оказа замесен в зоната на изпадащите.
 
Според „Билд“ управата на Хановер вече е взела решение за раздяла с Тайфун Коркут, а 41-годишният турчин вече е уведомен. Очаква се само официално потвърждение на уволнението на треньора. Вече са посочени и вариантите за нов наставник на тима.
 
Основните кандидати са опитните Петер Нойрурер и Фолкер Финке. 59-годишният Нойрурер в момента е без работа, след като напусна втородивизионния Бохум през декември. Той два пъти е бил начело на Хановер – в периодите 1994-95 и 2005-06.
 
67-годишният Финке е селекционер на националния отбор на Камерун, но договорът му, който изтича през лятото, няма да бъде продължен. Опитният специалист е роден в Нийнбург (близо до Хановер). Неговото име в Германия предимно се свързва с Фрайбург, където беше треньор в периода 1991-2007 г.