Селекционерът на Холания Дани Блинд получава вот на доверие, въпреки че „лалетата” са се провалиха в квалификациите за Евро 2016 във Франция и ще пропуснат шампионат на Стария континент за първи път от 1984 година насам. „Оранжевите” загубиха у дома от Чехия (2:3) в последния си мач от квалификационния цикъл и завършиха на четвърто място в група „А”.

Блинд със сигурност ще запази поста си, след като получи подкрепа лично от директора на Кралския футболен съюз на Холандия Берт ван Оствен "Блинд ще запази поста на национален селекционер. Започнахме един дълъг процес заедно, а в неговото начало се обърка абсолютно всичко, което можеше да се обърка. Мачът с чехите е показателен за целия квалификационен цикъл, а ние поемаме вината за това. Нека Блинд продължи да залага на млади момчета и да изгражда отбор за бъдещето”, заяви изпълнителният директор на Кралския холандски футболен съюз (KNVB) Берт ван Оствен.

„Трябва да анализираме грешките през целия квалификационен цикъл и да погледнем към бъдещето. Явно не съм в националния отбор в най-подходящия момент, но си върша работата съвестно. Трябва да променим доста неща”, сподели пък самият Дани Блинд след поражението от чехите.