Треньорът на литовския национален отбор Валдас Иванаускас показа оптимизъм преди двубоя с България в събота (16:00 часа) част от битката за Мондиала в Катар.

Специалистът обяви, че за разлика от първата среща, загубена с 0:1, сега всичките му играчи са здрави и ситуацията ще бъде коренно различна. Той допълни, че отборът му ще има повече време за подготовка, а и футболистите му вече са в топ форма.

"През септември някои играчи не бяха във формата, която трябваше да имат. Имаше три мача, дълъг прозорец, но кратък период за подготовка. Сега имаме пет дни преди мача с България, ситуацията е напълно различна. Радващо е, че повечето играчи играят в своите клубове и играят важни роли.

Планът ни беше всички играчи да бъдат заедно възможно най-скоро и да можем да проведем пълноценни тренировки, да се подготвим за мача с България.

От всеки мач може да се извлече поука, от която да си направим изводи. Отборите са изравнени и в такива случаи често всичко се определя от детайлите. В големия футбол това не е дреболия. Беше стандартна ситуация, те я използваха и постигнаха победа", заяви Иванаускас.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022