Треньорът на Байер (Леверкузен) Юп Хайнкес ще напусне в края на сезона и ще бъде заменен от наставника на Фрайбург Робин Дут, обявиха от ръководството на “аспирините”.
 
От своя страна Хайнкес не отрече медийните спекулации, че ще премине в Байерн на мястото на Луис ван Гаал, който също ще оваканти поста си след края на шампионата.
 
“Байер (Леверкузен) е клуб с чудесно ръководство и силен отбор. Трудно взех решението да си тръгна. Ще направя всичко възможно, за да завършим на второ място в Бундеслигата и да спечелим директна квалификация за Шампионската лига”, заяви Хайнкес.
 
Дут вече подписа двегодишен договор с клуба от “БайАрена”, който е на втора позиция в класирането, на седем точки зад лидера Борусия (Дортмунд) и на пет пред третия Хановер. До края на първенството има още 7 кръга.
 
“Робин Дут винаги е бил нашият фаворит за заместник на Хайнкес, независимо дали през 2011 или 2012 г.”, заяви спортният директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер.
 
46-годишният Дут привлече интерес към себе си, след като преди две години класира Фрайбург в Бундеслигата и в момента тимът е на осмо място./БЛИЦ