Треньорът на Наполи Франческо Калцона се оплака, че неговият тим не е получил дузпа в осминафиналния реванш от Шампионската лига срещу Барселона. Каталунците спечелиха с 3:1 у дома, но според 55-годишният италиански специалист ВАР не е обърнал достатъчно внимание на ситуация при нарушение срещу Виктор Осимен в наказателното поле на Барса. Според него отсъждането на дузпа е щяло да прати мача в друга посока.

“Позволихме твърде много на Барселона. Ние сме си виновни, че често губехме топката и не бяхме достатъчно стабилни в дефанзивен. Имаше силни и слаби моменти в представянето ни. Щом сме загубили, значи нещо не е сработило. Знаехме откъде могат да дойдат опасностите, но не направихме достатъчно, за да ги предотвратим. Сгрешихме в елементарни ситуации”, заяви Калцона.

“Гледах повторение на епизода с падането на Виктор Осимен в наказателното поле и се убедих, че това беше чиста дузпа. Специалисти в съдийството заявиха същото. Не разбирам защо на това ниво ВАР не получава достатъчно време, за да вземе решение. Жалко, защото тази ситуация можеше да прати мача в друга посока”, допълни треньорът на Наполи.