Бъдещето на треньора на Рома Лучано Спалети е под въпрос и ще бъде решено в края на седмицата, твърди “Кориере дело Спорт”. В събота “вълците” загубиха с 1:4 като гост на Фиорентина и са на път да пропуснат класиране за Шампионската лига.

Това ще бъде сериозен удар по Рома и собствениците на клуба от фамилия Сенси, които се нуждаят от парите за участие в Лигата. Въпреки изявленията си в противоположна насока, в Италия считат, че президентът на клуба Розела Сенси не е доволна от резултатите на тима.
 
Срещу Фиорентина Давид Писаро стана 12-ия играч на “вълците” изгонен през този сезон и според слуховете Спалети е загубил доверието на футболистите. През миналото лято специалистът води преговори с Челси, който тогава бе без треньор, и този факт явно не му е простен от играчите, поне от Даниеле де Роси със сигурност.
 
Освен това Сенси е недоволна от избрания от Спалети състав за мача в събота, особено за избора да се заложи на Марко Касети в центъра на защитата вместо Сулейман Диамутен. Очаква се президентът на Рома да пристигне на клубната база в Тригория за кризисни разговори със Спалети в края на седмицата.
 
В италианските медии се дава публичност на мнението, че има неразбирателство между управлението на клуба и наставника на тима. Сенси настоява играчите да останат на лагер в Тригория, докато Спалети се противопоставя на това.
 
Във всеки случай неизвестността за момента е обгърнала Рома, като продължава да се шуми около оферти за покупката на клуба. “Вълците” в момента са на шесто място в класирането на Серия “А”, на шест точки от Фиорентина, който е окупирал четвъртото и последно място даващо право на участие в Шампионската лига./БЛИЦ