Треньорът на Рома Еузебио ди Франческо призна, че отборът му сам е улеснил Ливърпул за убедителната победа с 5:2 в първия полуфинал на Шампионската лига между двата отбора.

„Не може постоянно да говорим за мача с Барселона. Ако продължаваме да губим единоборствата и да не тичаме след топката, ще бъдем лесна жертва и ще бъде бъдем обезглавени. Ние играхме с трима защитници и през първите 20 минути, когато мачът беше равностоен. Не това е проблемът за загубата. Просто губехме всеки двубой един на един и подарявахме леко топката на съперника“, коментира 48-годишният специалист.

„Естествено е, че получихме свежи сили с влизането на резервите. Имахме нужда от подобна реакция. Успяхме да върнем два гола и да имаме някакви шансове за реванша. Ако не вярваш, че може да се случи чудо, тогава няма нужда да се занимавам с футбол. Не искам да критикувам никого. Когато се подготвяш за мач, на хартия тактиката изглежда най-добрата. Всичко обаче се развива на терена, където дори един грешен пас може да се окаже решаващ“, допълни Ди Франческо.

„Всички атаки на Ливърпул дойдоха след наши грешки, при които подарявахме топката. Централните ни защитници загубиха много битки. Това ни показа, че от гледна точка на физическа сила и издържливост отстъпваме на Ливърпул.“

„Преди мача с Барселона вярвахме, че имаме шансове. И сега е така. Днес загубихме увереност в един момент и бяхме сурово наказани. Това не бива да се случва. Няма значение след това колко положения сме имали и колко голове сме вкарали. Ще видим съвсем различна игра от Рома на реванша. Сега обаче давахме топката на съперника и чакахме да ни накаже. Това се случи. Просто улеснихме Ливърпул“, завърши треньорът на Рома.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА