Треньорът на Спортинг (Хихон) Маноло Пресиадо изригна по адрес на Жозе Моуриньо и го обяви за „мошеник и зъл човек”.
 
Преди повече от месец португалският треньор на Реал (Мадрид) намекна, че Хихон е легнал на Барселона и наставникът умишлено е пуснал по-слаб състав, за да могат каталунците лесно да спечелят. Вчера в радио интервю Моуриньо отново потвърди позицията си и с това ядоса съперника си.
 
Реал гостува в Хихон в неделя, като мачът започва в 20 часа българско време.
 
„Моуриньо изобщо не ми харесва. Той е мошеник и злобен човек. Първоначално мислех да не му отговарям, но след като чух думите реших, че не мога да мълча. За подобни думи в Англия вече щеше да бъде в затвора” изригна Пресиадо  
 
„Ако в Мадрид никой не може да му обясни какво означава думата „уважение”, аз ще го направя. Ние заслужаваме същия респект както и той, независимо от успехите, които е постигнал. Кой е той да казва, че Спортинг не играе често в мачовете си? За какъв се мисли?”.
 
„Ние сме скромен отбор, който има своите цели, но сме и професионалисти. Няма да мълча, след като някой настройва обществото срещу нас. Той няма право да говори такива неща за мен и моя отбор, тъй като изобщо не ме познава. Може и да нямам неговите успехи, но също съм печелил мачове. Мога да побеждавам, но и зная и как да губя, докато той явно не може да преживее загубите. Това обаче също ще му се случва” изригна Пресиадо.
 
„Още преди двубоя твърдях, че ние ще дадем 100% от себе си, за да ги победим. Сега обаче ще играем на 300% от възможностите си, пък нека да видим, дали ще ни бият”, закани се спецът.