Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие напусна клуба по собствено желание заради здравословните си проблеми, обявиха официално от клуба.

Според британската преса френският специалист си е тръгнал от тима, чийто капитан е българският национал Стилиян Петров, с чек за около 5 милиона паунда, които е заработил в рамките на последните 9 месеца.

"Разочарован съм, че намя да мога да водя Астън Вила и през следващия сезон. Здравето ми се подобри много от 20 април насам, но въпреки това е по-добре да си взема още няколко месеца почивка, за да се възстановя напълно. Трогнат съм от всички, които се свързаха с мен, за да ме окуражат в този труден момент. Благодаря и на феновете за тяхната подкрепа. Също така съм благодарен и на моите помощници и специално на моят асистент Гари Макалистър. За мен бе чест да водя този велик отбор и му пожелавам големи успехи в бъдеще", заяви Улие.

Улие пое отбора от Бирмингам през септември миналата година, но през април имаше проблеми със сърцето и се наложи дори да влезе в болница, което му попречи да води тима в заключителните 5 мача от сезона.

За заместник на Улие начело на Астън Вила се спряга името на Марк Хюз, който не поднови договора си с Фулъм. /БЛИЦ