Само от 24 часа се нуждаеше бразилският национал Луис Густаво, за да се превърне в новия шеф на халфовата линия на Волфсбург. 26-годишният дефанзивен халф пристигна от Байерн за около 15 милиона евро и още в петък направи първа тренировка с новите си съотборници, а ден по-късно игра при разгромния успех над Шалке 04 (4:0).

„Човекът е спечелил Шампионската лига. Той е шефът в средата на терена”, коментира сънародникът на Луис Густаво и централен бранител на „вълците” Налдо.

Дори и бразилският плеймейкър Диего приемаше указанията с ръка на Луис Густаво при успеха над „миньорите” от Гелзенкирхен. „Той е победител, шампион. Радост е да се играе с него”, сподели Диего.

„На всички ни олекна с неговото идване. Когато някой дойде и го може, останалите играчи го забелязват веднага. Почувства се, че всички се наслаждаваха на неговата сигурност и качествата му”, заяви пък мениджърът на тима Клаус Алофс.

„Вижда се, че добрите футболисти не се нуждаят от много сплотеност. Може би с Луис Густаво ще успеем да скъсим разликата с Дортмунд, Шалке 04 и Леверкузен този сезон”, обяви пък треньорът на „вълците” Дитер Хекинг.

„Искам винаги да стоим възможно най-високо. Байерн вече е там, Дортмунд също. Но и Волфсбург също е там”, смята самият Луис Густаво.