Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че е имал договорка с Реал (Мадрид) преди да получи обаждане от "бианконерите" миналото лято.

„Това беше правилното време. Можех да се завърна и по-рано, но не го направих поради лични причини“, коментира Алегри пред списание GQ.

Той разкри, че е загубил майка си през 2018 година и не е искал да работи далеч от Италия. „Останах близо до сина ми Джорджо и баща ми, който прие тежко смъртта на майка ми. Той все още живее в Ливорно“, каза 54-годишният Алегри.

„Реших да се завърна в Ювентус, защото имам силна връзка с клуба и собствениците, но също така, за да съм близо до сина ми, който живее в Торино с майка си. Обичам да съм близо до любимите ми хора“, добави Масимилиано Алегри.

„Вече бях подписал с тима през лятото, но се обадих на президента и му казах, че няма да отида, защото избрах Ювентус. Той ми благодари. Когато ми се обадиха през май обаче, нямах колебания. Сега не съжалявам за избора си. Щеше да е страхотно в професионално отношение, но не можеш да имаш всичко в живота. Горд съм, че съм тренирал Милан четири години, а сега съм в Ювентус. Два пъти отказах на Реал (Мадрид). Първият път бях в напреднали преговори с Ювентус. Казах на Флорентино, че вече съм дал дума на Аниели“, разказа още италианският специалист.