Три клуба от Бундеслигата преследват български футболист. Немският таблоид "Билд" съобщи, че Едисон Йорданов е желан от Щутгарт, Вердер и Хамбургер. В момента 19-годишният полузащитник играе в третодивизионния Ханза (Рощок).

"Интересуваме се от него и вече показахме нашия интерес, но има много хора и мнения", заяви пред "Билд" мениджърът в Щутгарт Фреди Бобич.

Уве Вестер, един от ръководителите на Ханза, се надява да задържи българина, но не е сигурен дали клубът ще има финансовата възможност да стори това.

Едисон е роден в Рощок на 8 юни 1993 година, майка му е германка, а баща му българин. Талантът има немски паспорт, като е играл за юношески формации на националния тим на Германия, а вече прие да облече екипа на България, след като дълго време отказваше да го стори. Селекционеът на младежите Михаил Мадански го повика за предстоящите две евроквалификации с Андора на 1 и 5 юни. Йорданов е един от шестимата дебютанти в състава.

"Поканиха ме в националния отбор на България до 21 години и приех", споделя Еди, който миналия сезон дебютира във Втора Бундеслига, а през този отново е неизменна част от първия тим на Ханза. Контузия в коляното го извади от сметките за 6 месеца, но вече е напълно възстановен и готов да играе за България.

"Това ще направи баща ми и много мои роднини горди", добави Едисон Йорданов.