Спасилият се от изпадане и завършил на 16-о място във Висша лига Астън Вила ще се опита да привлече за мениджър Роберто Ди Матео, ако собственикът на Челси Роман Абрамович не му предложи дългосрочен контракт, твърди британският таблоид "Сън".

Според информациите руският милиардер планира да назначи родения в Швейцария италиански специалист с едногодишен "изпитателен" договор. Ди Матео обаче не е съгласен на подобна оферта, тъй като вече се доказа и спечели два трофея – ФА Къп и Шампионската лига. Италианецът все пак ще изчака становището на клуба, преди да влезе в преговори с други отбори. Челси се събира на 4 юли и до тогава въпросът с треньорския пост ще бъде решен.

В същото време италианските медии тиражираха спекулации, че Наполи и Лацио също имат желание да привлекат специалиста. Според „Тутоспорт” босът на Наполи Аурелио де Лориентис е летял до Лондон, за да уговаря Ди Матео. Босът на „римските орли” Клаудио Лотито също е изразил желание да види Ди Матео начело на тима след напускането на Еди Рея.