Ръководството на Каляри отново трябва да търси стадион, на който тимът да играе домакинските си мачове от Серия “А”.
Каляри, който е от остров Сардиния, по-рано днес обяви, че ще играе оставащите си домакински срещи до края на сезона в Триест, който е разположен на 1000 км.

“Изненадахме се от молбата на Каляри да играят тук. Работите вече започнаха и невъзможно да се направи каквото и да е. Може би ще могат да изиграят последните си две домакинства през май тук, но първо трябва да приключим с ремонта”, заяви обаче общинският съветник по спортните въпроси Бруно Д'Агостино.

Каляри игра мачове на стадион “Нерео Роко” в Триест и през миналия сезон. През настоящия сезон сардинският клуб се премести на стадион “Ис Аренас”, на 5 км от града, след като напусна “Сант`Елиа” заради неразбирателство с градската управа за сигурността на съоръжението.

Това обаче не спря споровете между клуба, местните власти и Серия “А”. Президентът на Каляри Масимо Челино дори беше арестуван заради представени фалшиви документи за ремонт на стадион “Ис Аренас”, разположен в квартал “Сант`Елена”.

“Ис Аренас” е малък стадион, на който три от трибуните са временни конструкции. През 80-те години на ХХ век на него са играни мачове от трета дивизия.