* Олимпик (Марсилия) ще бъде без нападателя Бакари Коне и халфовете Беноа Шейру и Фабрис Абриел в неделя, когато приема Олимпик (Лион) в мач от 29 кръг на Лига 1. Тримата получиха контузии при загубата с 1:2 от Бенфика в Лига Европа в четвъртък.

Абриел е с разтежение и ще бъде извън игра за две седмици, докато Коне е с травма на бедрото. Той няма да може да играе в следващите 10 дни. Днес Шейру ще премине обстоен преглед, който да уточни естеството и сериозността на контузията му.

* Загуба от Олимпик (Марсилия) няма да намали шансовете на Олимпик (Лион) в битката за шампионската титла, твърди шведският халф Кил Шелстрьом.

“Мачът е с голям залог, но не мисля, че за нас ще бъде фатално да го загубим”, обяви шведът пред клубния сайт. – Победата пък ще ни даде увереност и ще притесни нашите конкуренти.”

Олимпик (Лион) е на пето място в класирането с 51 точки от 28 мача, на две зад лидера Бордо. Тимът от Марсилия е на шеста позиция с 50 точки, но има мач по-малко.

* Третият в подреждането Оксер ще трябва да се справи без наказаните защитници Жан-Паскал Мино, Жереми Берто и Кевин Малага в домакинския си мач срещу Льо Ман в събота.

* Сент Етиен ще бъде без Кристоф Ландрен в съботния мач срещу Нанси у дома. Халфът е получил разтежение по време на тренировка, твърди в. “Екип”.

* Нападателят на ПСЖ Пеги Люиндула е под въпрос за гостуването на Ница в събота заради болки в коляното. Срещата ще се играе пред празни трибуни, тъй като домакините бюха наказани заради нахлуването на фенове на тима на терена по време на двубоя с Монако по-рано този сезон.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 29 КРЪГ
На 20 март (събота)
От 20:00 часа
Оксер – Льо Ман
Булон сюр Мер – Лориен

Гренобъл - Монако
Ница – ПСЖ
Рен – Тулуза
Сент Етиен - Нанси
От 22:00 часа
Ланс - Сошо

На 21 март (неделя)
От 18:00 часа
Бордо - Лил
Монпелие – Валансиен
От 22:00 часа
Олимпик (Марсилия) – Олимпик (Лион)

КЛАСИРАНЕ СЛЕД 28 КРЪГ:
1.БОРДО 52 (27 мача), 2.Монпелие 53, 3.Оксер 52, 4.Лил 51, 5.Олимпик (Лион) 51 и др.